BEL ONS
MAAK EEN
AFSPRAAK!

yo

Niel

Voormalige steenbakkerij wordt hedendaags cohousingproject

Straat in Niel

WAT IS NIEL?

Cohousing – woonproject voor én door bewoners

Het laatste restant van de voormalige steenbakkerij De Neef-Landuyt aan de Rupeldijk in Hellegat-Niel wordt na decennia van verval nieuw leven ingeblazen. Projectontwikkelaar YouStone, architect Raven Rumes en Cohousing Projects gaan met ambitie deze uitdaging aan.

Cohousing biedt een antwoord op een aantal stedenbouwkundige knelpunten in Vlaanderen : slimmer ruimtegebruik, rustige wijken, veilige speelruimte voor kinderen, compacter bouwen, meer groenbehoud en aandacht voor waterhuishouding en deelfuncties.

WAAR LIGT NIEL ?

Het nieuwbouwvolume aan de Rupeldijk biedt plaats aan een volledig uitgeruste logeersuite, wasplaats, tv-en kinderspeelkamer, gedeelde sanitaire voorzieningen en een prachtig dakterras met zicht op de Rupel. Het centrale pleintje vertakt naar de 3 bouwdelen en de groene (speel-)plekken en zorgt, samen met de uitnodigende architectuur, voor verhoogde kans op interactie.

WAT HEEFT NIEL TE BIEDEN ?

16 nieuwbouwappartementen met zuidoost, zuid of zuidwest georiënteerde terrassen en zichten naar de Rupel.

Wie kan zeggen dat hij/zij bovenop een ringoven woont ? Wel, 5 gezinnen zullen dat binnenkort kunnen. Gebruik makend van de robuuste structuur van de ringoven, zullen 5 ééngezinswoningen met dakterras worden gebouwd. Redelijk uniek toch ? Een centrale rol is nog weggelegd voor de scharnierwoning bovenop de gemeenschappelijke keuken in de meesterwoning.

Niet alleen het ruimtelijk rendement, maar ook het groenpercentage op de site zal trouwens toenemen. Meer dan de helft van de site zal worden ingericht als gemeenschappelijk speelbos, open groene ruimte, speelpleintje, petanqueveld…

Maak hier uw afspraak

Of bel Diego Laureys op 0473/29 89 10